dijous, 23 d’abril del 2020

SANT JORDI 2020

Arriba una de les dates més boniques de l'any. La diada de Sant Jordi una festa que captiva adults i  infants i que omple els carrers i les places de roses i llibres. 

Enguany, però, toca viure'l diferent. Però no per això és menys important gaudir-lo. No només per mantenir viva una tradició que ha sobreviscut adversitats de tot tipus al llarg de la història, si no per enriquir la nostra rutina de confinament i reforçar els lligams de cohesió social que esquerda l'aïllament.

En Meren Green sap que és una data que no pot passar per alt i ha recollit un seguit de propostes per gaudir de la diada amb els infants a casa, cliqueu les imatges per veure-ho bé:

  • La Llegenda de Sant Jordi més tradicional. Visió tradicional que ens fa la plataforma EDU365 amb l’afegit d’activitats per jugar “on line”


  • La llegenda de Santa Jordina. Visió alternativa que ens fa en David Fernandez de la llegenda, a través del canal betevé llegeix el conte que ell va escriure.



  • Santa Jordina. L’editorial “La Galera” ens deixa descarregar el llibre per poder ser nosaltres mateixos els lectors.

  • Les tres bessones, sant Jordi i el drac: Video d’una hora on les tres bessones de la Roser Capdevila passen a protagonitzar la llegenda

  • Per triar i remenar. En aquesta pàgina de l’EDU365 hi han moltes propostes per fer a casa. 

  • Centenari Gianni Rodari: En aquest poster hi trobareu links per fomentar la lectura i l’escriptura en temps de confinament.

  • Biblioteca digital. El portal infantil Gènius proposa als més petits receptes, manualitats i curiositats sobre la llegenda de Sant Jordi. També hi trobaran recomanacions de llibres digitals perquè aprofitin aquests dies per descobrir històries de tota mena i fer volar la imaginació.
  • Contes en directe. Des del passat dilluns 16 de març, el Toni Massagué de l’Orella Verda, explica un conte en directe a les sis de la tarda pel perfil de l’Instagram de la mateixa llibreria. Per poder-lo visualitzar cal fer-se seguidor.

  • Cantem cançons de la llegenda. Us deixem les cançons que solem cantar a l’escola, practiqueu i envieu videos (curtets, d’uns 20 segons)
Sant Jordi, Dàmaris Gelabert
Sant Jordi, personatges
Sant Jordi, el cavaller. El país de xauxa

  • Cantem cançons de dracs. Us deixem amb la marxa dels del "Pot Petit"

El drac Rac.  El Pot Petit

  • Juguem i ens disfressem. Ara que ja teniu moltes idees, segur que us voleu disfressar i representar la llegenda. Podeu fer una cova del drac amb llençols, o un Sant Jordi collint roses del seu jardí, o una Jordina lluitant amb el drac, o …  

Espero les vostres fotos i videos (no més llargs de 20 segons) per posar-los al blog i així ens podrem veure tots. Aix! On ho heu de enviar? Doncs a la Ivet o a la Marina o a la Carme, elles ja s’espavilaran per posar-ho ben xulo al blog!

Petons virtuals del

Meren Green

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada